GENIUS systeemhelm van Premier

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De Genius is onderdeel van de nieuwe generatie systeem helmen. Ontworpen en vervaardigd door de R&D afdeling van Premier, deze systeemhelm valt op door haar strakke en aerodynamische schaal. De helm is ontworpen voor zowel het stadsverkeer als lange afstanden.

De externe schaal is gemaakt van thermoplastisch materiaal met hoge weerstand tegen geluid en turbulentie. De interne schaal, in 2 verschillende maten, is gegoten in EPS met een onderscheidende dichtheid om de beste absorptie van energie te garanderen bij een impact. Het systeem heeft een praktisch mechanisme van openen en sluiten met een knop aan de onderkant van de kin, zelfs met handschoenen handig te gebruiken.

Het ventilatiesysteem bestaat uit regelbare ventilatie openingen op het bovenste gedeelte van de schaal en op een centraal gedeelte van de kin. Frisse lucht komt door deze twee openingen binnen en verlaat de helm weer via de verstelbare openingen aan de achterzijde. Een continue circulatie van lucht die de binnenkant van de helm altijd fris houdt.

Het nieuwe vizier mechanisme is simpel en functioneel en vereist geen gebruik van hulpmiddelen bij het verwijderen of repareren van het externe vizier. Het vizier is voorzien van een krasbestendig systeem, is gegoten in policarbonaat en is Pinlock® voorbereid. Het krasbestendigde zonnevizier is makkelijk te bedienen met een knop aan de linker onderkant van de helm.

De helm is uitgevoerd met een praktische Quick Release sluiting. De windstopper en het neusstuk voltooien de kenmerken van deze helm, die ook geschikt is voor gebruik van Bluetooth communicatiesystemen. 

Leverbaar in matzwart, in de maten XS t/m XL. De adviesverkoopprijs voor deze GENIUS systeemhelm is €179 en verkooppunten zijn te vinden op www.grandcanyonbike.eu.

Volgende artikel

Vegan motorpak

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL