Hollands snelste overall

We weten wie de snelste GP-coureur ter wereld is. De snelste GP-motoren zijn bekend, maar wat is het snelste racepak? En wat is het snelste Hollandse pak? Drie Nederlandse fabrikanten – MJK, Rev’it en Damen – leveren hun overalls aan motorcoureurs in het GP-circus. Welke merk houdt Neerlands eer het hoogst?

De Italiaan Jarno Zaffelli analyseerde de prestaties van raceoveralls in de MotoGP, Moto2 en Moto3. De 124 rijders in de drie klassen konden gezamenlijk 7275 punten verdienen. Net als een gewone puntendeling krijgt een pak 25 punten voor een eerste plaats, 20 voor een tweede en zo verder. Alpinestars behaalde in de drie verschillende klassen met achttien rijders 2056 punten. Dainese kleedt de meeste coureurs (22), maar komt niet verder dan de tweede plaats met 1711 punten. Op plaats drie staat Spidi met 1411 punten die door veertien rijders bij elkaar werden gereden. Over veiligheid zegt het onderzoek weinig. Uit 865 crashes door 124 rijders in 2013 leren we alleen dat 27% van de blessures handen betreft, 18% schouder, 15% voeten en 14% hoofd en nek.

Drie coureurs vertrouwen op Damen, net zoveel rijders steken zich in een overall van Rev’it en twee coureurs rijden met MJK. De vlag kan uit in Oss want Rev’it scoort het hoogst met 323 punten. Damen-coureurs sprokkelden 69 punten bij elkaar. Bij MJK bleef de teller op nul staan en daarmee eindigt het op een gedeelde laatste plaats.

Het volledige rapport kun je hier lezen.

Foto: Randy de Puniet in REV’IT, 2SNAP.

Vorig artikel

Kunstige motor

Volgende artikel

Waar zit de voorkant?

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL