Ook Indian aan de Bobber

Indian Motorcycles introduceert in het najaar de Indian Scout Bobber, een uitgeklede versie van zijn broer de Indian Scout. De belangrijkste verandering? Hij heeft een flink stoerder uiterlijk gekregen.

De Indian Scout Bobber is een aanvulling naast de Indian Scout en Scout Sixty, maar is hier en daar aangepast om de motor een meer agressief imago te geven. De meeste veranderingen zijn puur voor het mooie, maar een aantal dingen zijn veranderd wat het rijden karakteristieker maakt als ook de rijhouding.

De motor, de versnellingsbak en de remmen blijven allemaal hetzelfde, maar Indian heeft wel de rijpositie en de vering een beetje aangepast om de Scout Bobber een ander gevoel te geven. Het originele stuur van de Scout is verwisseld voor een nieuwe, tracker-style stuur en de voetsteunen zijn dichter bij de rijder geplaatst voor een actievere rijpositie. 

Qua uiterlijk heeft de Bobber een aantal veranderingen ondergaan ten opzichte van zijn broer Scout. De motor heeft een minimale motorkappen, een zwart display in plaats van het gebruikelijke rood en crème en een zwarte uitlaat. Het zadel is opnieuw ontworpen voor een stoerder uiterlijk en er is gekozen voor kleine spiegels om de motor meer te laten zien. Last, but not least is het klassieke lettertype aan de zijkant van de tank is verwisseld voor nieuwe blokletters om verder aan te sluiten op het ruigere imago.

Naar verwachting worden de prijzen en de officiële lanceerdatum in het najaar van 2017 bekendgemaakt.

Foto’s en video: Indian

 

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL