Kalasjnikov knalt door

BSA, FN en Royal Enfield gingen Kalasjnikov al veel eerder voor. Ze stapten over van de productie van wapens naar motoren. De Russische fabrikant heeft twee elektrische motoren getoond op – heel toepasselijk – het Military Technical Forum. Het gaat om de militaire SM-1 en civiele UM-1.

Imposante machine
Kalasjnikov laat de motoren bouwen bij zusterbedrijf IZH. Dat bouwde vroeger van die typische vierkante Oostblok-vierwielers. Daarmee vergeleken ogen de motoren best goed. De zandkleurige SM-1 oogt zelfs uitgesproken stoer met zijn imposante frame, dikke upsd en noppenbanden. De UM-1 oogt – hoe kan het ook anders – een geciviliseerder. Er staat gewoon een knappe allroad.

In nevelen gehuld
Beide modellen halen de honderd km/h en hebben een actieradius van 150 kilometer. Verder laat Kalasjnikov niet veel los over de motoren. Net als vroeger hult het communistische bedrijf zich in nevelen. Het blijft dus gokken wat de specificaties van de motoren zijn en of we ze sowieso ooit in het echt zien rijden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL