Kwetsbare motorrijder beter beschermd

Er moet meer aandacht komen voor de kwetsbaarheid van motorrijders in het verkeer. Minister van Nieuwenhuizen (Infrasturctuur en Waterstaat) heeft daarvoor in samenwerking met het Motorplatform het tweede Actieplan Verbetering Verkeersveiligheid Motorrijders (AVVM 2) ontwikkeld en deze week aan de Tweede Kamer aangeboden. Doel is om de verkeersveiligheid te verhogen en het aantal slachtoffers op de motor verder terug te dringen. 

Halvering aantal dodelijke slachtoffers
De verkeersveiligheid voor motorrijders is de afgelopen jaren toegenomen. Het aantal dodelijke motorslachtoffers is gehalveerd van 102 doden in 2002 naar 51 doden in 2017. Ondanks de daling blijft de motorrijder een kwetsbare verkeersdeelnemer. Het Ministerie van IenW heeft nu in samenwerking met het Motorplatform een tweede actieplan ontwikkeld om de verkeersveiligheid van motorrijders te verbeteren.

Actiepunten
Het Actieplan richt zich op het terugbrengen van de risico’s die verkeersonveiligheid voor de motorrijder veroorzaken. Belangrijke maatregelen in dit plan zijn onder meer verbeterde detectie van motorrijders door aandacht voor verkeersveiligheidssystemen in (vracht)auto’s, continue voorlichting, stimuleren van meer slimme veiligheidssystemen op motoren, aanvullend onderzoek naar motorongevallen en meer aandacht voor risicoherkenning bij motorrijles en stimulering van nascholing.

Geweldige ervaring
Het Motorplatform bestaat uit vertegenwoordigers van: ANWB, BOVAG, CBR, FEHAC, FEMA, Landelijke Eenheid Politie, KNMV, LOOT, MAG, MON, Politieacademie, RAI Vereniging, RDW, ROF, SWOV en VVN. Daarin zitten genoeg motorrijders gebundeld en die weten dan ook dat motorrijden een geweldige ervaring is die niet alleen flexibiliteit biedt, maar ook bijdraagt aan vermindering van de files en de parkeerdruk in steden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL