Laatste voorjaarstraining Coveña

Afgelopen weekend heeft Tony Coveña zijn generale repetitie op het circuit van Portimão afgewerkt. Na diversen trainingen dit voorjaar in Spanje en Portugal was dit de laatste in de lange reeks, die deels door de weersomstandigheden niet altijd verliepen als gehoopt.

Maar met een totaal van 2000 testkilometers kunnen we toch spreken van een intensief voorjaarsprogramma. Zeker gecombineerd met het fysieke trainingsprogramma van Henny Lentink in de KNMV-selectiegroep.

Tijdens de circuittrainingen heeft Coveña genoeg tijd gehad om te wennen aan zijn nieuwe monteur voor dit seizoen, Lau Wopereis. Wopereis was jarenlang een tweetakt man maar heeft afgelopen winter de overstap gemaakt naar de viertakten. Ook 2D specialist Peter Bom zal Coveña dit seizoen regelmatig bij staan.

Naar aanleiding van de goede tijden op EK-circuits, is besloten om deel te gaan nemen aan de EK superstock 600 races op Portimão, Valencia en Assen. Mocht de jonge Nederlander tijdens deze wedstrijden zijn gehoopte verwachtingen waarmaken, dan zal de eerdere seizoensplanning enigszins gewijzigd gaan worden: minder ONK en IDM wedstrijden en het volledige EK Superstock 600 kampioenschap.

Mede door de nu gemaakte keuze zal Coveña dit seizoen overstappen op Pirelli banden, een overgang die niet vanzelf ging. Door het andere gedrag van deze band had Coveña de eerste dag veel moeite om het vertrouwen te krijgen. Inmiddels gaat het gelukkig weer als vanouds.

Coveña: “Na het vele trainen en alles er om heen kijk ik erg uit naar het nieuwe seizoen. Ik heb een goede klik met Lau Wopereis en verwacht ook dat wij samen een goed racejaar tegemoet gaan. En met de nodige steun van Peter Bom moet voor mij het raceplaatje dit seizoen compleet zijn. Ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in en kan dus ook niet wachten op mijn eerste EK-race.”

Het EK-dubuut van Coveña vindt 27 maart plaats op het circuit van Portimão.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL