Long Way Up met Harley-Davidson LiveWire!

De geruchtenmachine draaide al even maar nu is het dus echt officieel: Charlie Boorman en Ewan McGregor zijn van start met hun nieuwe epische rit van Patagonië naar Alaska. En ze gaan dat doen met, jawel, de Harley-Davidson Livewire.

Elektrisch afzien dus, de continenten doorkruisen van stopcontact naar stopcontact en dat laatste kan in de Atacama woestijn, hartje Amazone of dichtgesneeuwd Alaska ongetwijfeld voor wat uitdagingen zorgen. Met een bereik-op-buitenwegen van rond de 200 kilometer staat de Livewire weliswaar bovenaan de lijst als het gaat over volwaardig presterende elektrische motorfietsen, maar de vraag luidt natuurlijk of dat voldoende gaat zijn om ook een trip als deze klaar te spelen. Naar verluidt gaat er flinke crewkaravaan mee en is er ook een rol weggelegd voor Rivian, een Amerikaanse fabrikant van elektrische pick-up trucks. 

Hoe dan ook; zonder spanning geen sensatie en dat kun je in dit geval letterlijk nemen. Voor Harley-Davidson is het hoe dan ook goed nieuws: de eerste ‘Long Way’ die de heren maakten van Engeland naar Afrika heeft de verkoopcijfers van de BMW GS een aardige boost opgeleverd. Daar zullen zij bij Harley ongetwijfeld met een schuin ook op hebben teruggekeken toen de deal werd gemaakt. Hoe dan ook: we gaan getuige zijn van iets heel nieuws in motoravonturenland en dat is iets om naar uit te kijken. 

Foto’s: MCN

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL