Met je BMW S1000RR de lucht in. Het kan.

Auto’s waarmee je ook kunt vliegen lijken een beetje het dingetje te zijn van menig uitvinder. Gek genoeg komt het niet vaak voor dat een motorblok in een vliegtuig wordt gelepeld Nou ja, geen echt vliegtuig dan. Er zijn zat mensen geweest die tweetaktblokken in micro-lights en paramotors hebben gezet. Maar kijk dit vliegtuig. Die heeft een jet. En die zijn cool!

Het vliegtuig van koolstofvezel is gebaseerd op het ontwerp van de in de Sovjet-Unie gebouwde L-39. Voor de aandrijving is voor BMW’s hoogtoerige en krachtige 193 pk sterke viercilinder uit de S1000RRR gekozen. Tijdens het vliegen draait het blok meestal tot aan het rode gebied en jaagt ie het kleine vliegtuigje naar een top van meer dan 340 km/u. En dat zo’n 500 km lang!

De vederlichte jet weegt slechts 322 kg, het gewicht van bijna twee BMW S1000RR’s van de laatste generatie. Maar dit kan vliegen. En met twee personen aan boord!

Het is niet een of andere dolle wetenschapper die in een schuurtje dit vliegtuig in elkaar heeft geklonken. Nee, dit vliegtuig is gebouwd door Skyleader Aircraft, die sinds de jaren ’90 lichte vliegtuigen ontwerpt en bouwt.

Bron: visordown

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • Met je BMW S1000RR de lucht in. Het kan. – Van der Wal Motoren 10/05/2019 at 15:08

    […] Standard / by Van der Wal Motoren / 10 mei 2019 / No Comments […]

    Antwoord