Met poes op pad

Martin Klauka moet wel een extreme liefhebber van poezen zijn. Hij nam zijn huisdier Mogli namelijk mee op zijn reis van Duitsland naar Dubai. De viervoeter vond een plaatsje in de tanktas van de Honda XRV 750 Africa Twin van zijn baasje. Liefst 102 dagen reisde Mogli mee en daarbij passeerde hij vijftien grenzen. Probleemloze grensovergangen zonder quarantaine omdat de kat gechipt is en de juiste vaccinaties kreeg.

Ten dode opgeschreven
Klauka (31) reist al vanaf zijn 21ste, maar in 2015 deed hij het voor het eerst op een motorfiets. Op een afgeragde 100cc Honda Win doorkruiste hij Vietnam. Na die reis vond hij de pas twee maanden oude Mogli die moederziel alleen, koud en hongerig ten dode opgeschreven was. Klauka ontfermde zich over de kat en dat markeert het begin van hun vriendschap. De poes leek alleen een obstakel voor verdere motorreizen, maar een testrit wees uit dat Mogli totaal geen moeite heeft met motor rijden.

Verdere reisplannen
Om reizen ook voor Mogli een beetje leuk te maken, stopt Klauka vaker en langer onderweg. Boodschappen haalde hij met de poes op zijn schouder. Ondanks alle goede zorgen raakte baasje en poes meermaals ongewild van elkaar gescheiden. Hij zat in Albanië per ongeluk opgesloten in een camper en in Iran in een toilet. Het opmerkelijke duo is nog niet klaar met reizen. Dit najaar gaat het verder naar Iran, Pakistan en India.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL