NCR Ducati 848

Afgelopen jaar was NCR het officiële fabrieksteam van Ducati Noord-Amerika. Van deze samenwerking plukken wij nu de prachtige vruchten in de vorm van de NCR Ducati 848. Volgens CEO Michele Poggipolini is deze Superbike maarliefst dertig kilo lichter dan de gewone variant.

Hoe ze dat bereikt hebben? Simpel gezegd is de NCR 848 een rijdende catalogus. Werkelijk alles wat de mannen uit Bologna op voorraad hebben, zit erop. Aluminium, carbon en meer van dat soort ruimtevaartachtig spul maken de 848 een vedergewicht.

Het bijzondere is dat NCR overal eigen kennis in heeft gestopt. Zelfs de Öhlins vering, normaal gesproken verre van slecht…, zijn onder handen genomen door de ingenieurs van de fabrikant uit Bologna. Ook onder andere de remmen, andere veringelementen en de slipperclutch konden niet ontsnappen aan deze ingenieurs.

De prijs van deze NCR is helaas, zoals je kunt verwachten, fors. Voor ongeveer 50.000 euro mag je je de gelukkige eigenaar noemen van de 848 special. Is zelfs deze versie van de Ducati niet bijzonder genoeg? Surf dan naar www.ncrfactory.com en klik op ‘customize your NCR 848’. Letterlijk alles is mogelijk. Op deze site vind je ook meer informatie over deze en alle andere projecten van NCR. De moeite waard!

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL