Piaggio verplaatst Derbi-fabriek

Derbi was een trots Catalaans motorbedrijf, opgericht in 1922. Piaggio heeft het bedrijf echter in 2001 opgekocht en besluit nu de navelstreng door te knippen en het bedrijf te verplaatsen naar Italië. Piaggio zegt hierover het volgende: “Deze stap zal leiden tot grotere efficiëntie en productiviteit. Het concurrentievermogen van Derbi zal hierdoor vergroot worden.”

Volgens de vakbonden is het besluit ‘een manier om de Italiaanse overheid, vakbonden en werknemers te plezieren,’ en ligt het niet aan de dalende verkoopcijfers van de scooters in Spanje. Deze beslissing zal niet alleen hard aankomen voor de Derbi-werknemers, maar ook voor alle honderden toeleveranciers.

Al eerder sloot Yamaha de productielijn in Spanje om hem vervolgens te heropenen in Frankrijk. De website motorpasionmoto.com geeft aan dat zelfs de Suzuki-fabriek in Gijón gevaar loopt…
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL