Plunder je bankrekening alvast: Suzuki Katana kost vanaf € 14.999,-

Over enkele weken kun je de nieuwe Suzuki Katana zien bij de Suzuki-dealers. De prijs van de Katana is vandaag bekend gemaakt: vanaf €14.999,-.

Twee kleuren

De Suzuki Katana is leverbaar in twee kleuren: zilvergrijs en zwart. De zilvergrijze ziet Suzuki als een terugverwijzing naar de Suzuki Katana uit 1981. Het zwarte blok en de zwarte uitlaat zorgen voor de nodige contract. De zwarte is wat meer in your face, hoewel dat natuurlijk heel persoonlijk is.

Technische gegevens

Waar hebben we het eigenlijk over met de Suzuki Katana? Het draait allemaal om de vloeistofgekoelde 999 cc viercilinder. Dat levert 150 pk bij 10.000 tpm en 108 Nm bij 9.500 tpm. De Katana zou door z’n lage gewicht van 215 kg en het stijve frame een scherp sturende motor zijn. De Katana heeft een wielbasis van 1.460 millimeter en een zithoogte van 825 millimeter. Om de prestaties te bevorderen, heeft Suzuki gekozen voor de sportieve Dunlop Sportmax Roadsport 2. De bandenmaten zijn: achter 190/50 ZR-17 en voor 120/70 ZR17.

De volledig instelbare, 43 mm upside-down is betrokken van KYB. Af fabriek heeft de Katana een comfortabele veerinstelling. De 310 mm van Fujico worden voor afgeremd door Brembo vierzuigerremklauwen. Voor de veiligheid heeft Katana een  in drie standen in te stellen tractiecontrole en ABS.

Eigen smaak

De Katana kun je helemaal naar eigen smaak aankleden met een aantal accessoires. Die zijn meteen leverbaar als de Katana bij de dealer staat te blinken. Je kunt kiezen uit een carbon voorspatbord, een carbon krukascover of een cover voor de dynamo. Ook zijn rode Brembo remklauwen, een rood zadel en verschillende stripingsets mogelijk.

Suzuki-dealer

De nieuwe Suzuki Katana kun je per direct bestellen. De Katana wordt dan vanaf begin mei afgeleverd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL