‘Revolutionaire GSX-R nu echt op komst’

Er was een tijd dat we heel veel berichtten over een nieuwe revolutionaire straatlegale racemotor van Suzuki. Maar die storm is een beetje gaan liggen en je zou achteraf kunnen stellen dat het een storm in een glas water was. Toegegeven: Suzuki is terug in de MotoGP, maar van de revolutionaire GSX hebben we vooralsnog geen glimp opgevangen terwijl we hadden verwacht dat -ie eind 2014 toch al echt gepresenteerd zou zijn.

Volgens Visordown, doorgaans een goed ingevoerde bron, komt daar nu toch verandering in. De GP-terugkeer van Suzuki zou nog dit jaar leiden tot een geheel nieuwe GSX-R1000; direct afgeleid van de GSX-RR waarmee Suzuki in de MotoGP rijdt.

Suzuki’s overstap van de GSV-R (een V4) naar de huidige GSX-RR (een vier-in-lijn) is daarbij belangrijk. De peperdure ontwikkeling van het GP-motorblok kan hierdoor omgezet worden in een consumentenproduct, waardoor de hoge ontwikkelingskosten kunnen worden terugverdiend. Het zou eigenlijk ook heel onlogisch zijn als Suzuki binnen afzienbare tijd níet met een nieuwe GSX-R op de proppen komt, want je doet immers niet mee in de GP’s om je uitontwikkelde GSX-R1000 aan de man te brengen. Er moet munt geslagen worden…

Kortom: het moet gek lopen wil Suzuki niet in 2015 een nieuwe GSX-R1000 presenteren. We houden jullie op de hoogte.

Foto: 2SNAP

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL