Streuers beste rondje

Het zijn drukke tijden voor Egbert Streuer. Afgelopen weekend stond hij centraal bij de opening van de tentoonstelling over zijn leven in het Drents Museum. Bovendien verscheen gelijktijdig zijn biografie. Maar er is meer: Streuer heeft nu ook zijn eigen toeristische route door Drenthe. Die route is gratis te downloaden. Rij hem later deze zomer en beleef Drenthe ‘in de slipstream van Egbert Streuer’.

Van Aalden tot Grolloo
Als iemand Drenthe goed kent, dan is het de geboren en getogen Assenaar Streuer. In zijn jeugd was hij altijd op straat te vinden of op het Balloërveld. En op de woensdagmiddagen reisde hij samen met zijn vader door heel Drenthe om bouwlocaties te inspecteren. Zo leerde hij ook de rest van de provincie kennen. Nog altijd trekt hij er graag op uit met de motor om een rondje door ‘zijn’ Drenthe te maken. Even over de Hondsrug, door fraaie esdorpjes als Meppen en Aalden, langs het Balingerzand, dwars door de boswachterij van Schoonloo om uiteindelijk neer te strijken aan de bar of op het terras van café Hofsteenge in Grolloo.

Downloaden
Speciaal voor de tentoonstelling over zijn leven, heeft motorcoureur Egbert Streuer voor de liefhebbers een motorroute door Drenthe uitgetekend.  Een fraaie route van ongeveer 150 kilometer langs zijn favoriete dorpjes, interessante bezienswaardigheden, de mooiste vergezichten en natuurlijk langs de plaatsen waar hij zijn grootste successen vierde. De (gratis) route kun je hier downloaden. De informatiegids die bij de route hoort, vind je hier.

Foto: Henny B. Stern

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL