Tegenslag voor Bielleman Bikes team

Het leek zo mooi… Na de Track Diesel had Nederland per 14 april 2012 officieel weer een motorenfabrikant. In het Gelderse Brummen werden vanaf die datum trialmotoren van Greeves gebouwd. Uniek, want het was een volledig Nederlands product, van tekentafel tot eindassemblage. Helaas werd het na de aankondiging al snel angstig stil vanaf het Bielleman Bikes team. En met een reden, zo blijkt nu.

Nadat het Bielleman Bikes team eindelijk zover was om de nieuwe Greeves-trialmotoren te bouwen, trok de Engelse eigenaar van de naam Greeves de licentie in. Na alle inspanningen van Bielleman om de juiste onderdelen te vinden, vonden ze in Engeland klaarblijkelijk dat zij het nu wel verder konden overnemen. Aangezien alle onderdelen eigendom zijn van Bielleman, zal dat niet gebeuren, maar produceren kunnen ze (voorlopig) ook niet.

Reinder Bielleman: “Helaas, maar we gaan gewoon door met alle andere dingen waar we mee bezig zijn. Iedereen kan nog steeds bij ons terecht voor onderdelen en onderhoud van alle merken trialmotoren. Ook nieuwe motoren kunnen we van bijna alle merken leveren. Een nieuwe dienst die we aanbieden is het airbrushen van bijvoorbeeld helmen of motorfietsonderdelen.”

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL