TMC Dumont: twee 36 inch naafloze velgen en een brullende vliegtuigmotor

Onpraktisch? Zeker! Vulgair? Zeer zeker. Uniek? In alle opzichten. Deze verbluffend aangepaste motor maakt gebruik van het grootste paar velgen – zonder naaf! – dat we ooit hebben gezien, en plaatst de berijder op een gruwelijke, 300-pk sterke Rolls-Royce-vliegtuigmotor. Om bang van te worden.

De TMC Dumont is het werk van de Braziliaanse ex-Formule 1-coureur en kampioen custombouwer Tarso Marques. De naam is van zijn creatie is een vingerwijzing naar de Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont, die volgens Braziliaanse geschiedschrijving eerder een vliegtuig de lucht in kreeg dan de Amerikaanse gebroeders Wright.

Vandaar ook de vliegtuigmotor – een monsterlijke Continental V6 Rolls-Royce-dat in de jaren 60 nog aan een vliegtuigvleugel hing.

Driehonderd pk (224 kW) produceert het monster , wat voor een motorfiets heel veel is. Maar het wordt nog gekker als je de  kenmerkende eigenschap van deze motor in ogenschouw neemt: : gigantische, naafloze 36 inch wielen. Ze zijn hoog genoeg om het zicht van de rijder volledig te blokkeren.

Hier onder een video van dit bizarre apparaat op de weg:

En hier nog een timelapse video van de bouw:

REAGEER OP DIT ARTIKEL