Triumph Rocket III: komt de supercruiser terug?

Tijdens de besloten Triumph dealerconferentie werden enkele preproductiemodellen gepresenteerd. Smartphones en camera’s waten helaas verboden.

Triumph zet z’n tanden in de bestaande modellen. Kleine verbeteringen, snoeiharde wijzigingen, andere blokken hebben geleid tot een verfijning van de volledige range. Alleen werd over de Rocket III nog met geen woord gerept.

Officieel is nog niets bekend. Maar goed ingevoerde bronnen verwachten een nieuwe Rocket III. Met een driecilinderblok van 2.500cc! Het vermogen zou groeien naar een machtige 180pk en het koppel naar een monsterlijke 230Nm.

De foto hierboven is een heimelijk geschoten plaatje van een powerpointpresentatie. Daar valt het volgende op te zien: een 3-2 uitlaatsysteem, enkelzijdige swingarm, upsidedown vork voor, dubbele remschijven in de waarschijnlijke maat 330mm en Brembo M50 remklauwen.

Zeker is dat de gepresenteerde Rocket III meer is dan een plaatje. Triumph heeft er echt plannen mee. Wanneer is absoluut nog niet bekend. Wat we zien zou ook een limited edition kunnen zijn. Immers presenteert Triumph jaarlijks van zulke vingeroefeningen. Het personeel in Hinckley mag zo nu en dan zelf modellen ontwerpen en bouwen. We gaan er voorzichtig vanuit dat we in de loop van 2019 meer info ontvangen over de nieuwe Rocket III

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • Schoolmeesterke 24/12/2018 at 19:44

    Beetje te groot. Je kunt kleiner blok met turbo nemen waardoor de prestaties gelijk zijn maar het geheel wat compacter oogt.

    Antwoord