Ultra Limited op de Weg

“Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling”, legt Blik op de Weg presentator Leo de Haas de aanschaf van zijn Harley-Davidson Ultra Classic Electra Glide bijna verontschuldigend uit. “Mijn 105th Anniversary Road King Classic had nog bijna niks gelopen, maar ja…”

Voor de opnamen van Blik op de Weg leende Leo de Haas een Electra Glide Ultra Limited. De opnames liepen echter uit en De Haas kreeg vervolgens de motor het weekend mee naar huis. Niet geheel onbekend met het fenomeen Ultra Classic (De Haas had een 1992-Evo 1340cc, en een 2003 Ultra Classic), stapte de presentator in een vrij moment toch maar even op de motor om het nieuwe Twin Cam 103 motorblok uitgebreider te proberen.

“En dat was werkelijk fenomenaal”, vertelt De Haas enthousiast. “Het stabiele nieuwe frame, het sterke motorblok in combinatie met de nieuwe trefzekere six-speed, dat was werkelijk helemaal af. Ook qua snelheid is de motor gewoon superstabiel; hield ik het vroeger bij 130 voor gezien, met deze motor kun je in alle rust en stabiliteit 150 en meer cruisen. In Duitsland natuurlijk…” Ja ja, we geloven het niet helemaal…

Fotobijschrift (van links naar rechts): Richard Oude Monnink (Oude Monnink Motors) en Leo de Haas (Presentator Blik op de Weg)

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL