Vancouver Police Department gaat elektrisch met de Zero DSRP

Dat elektrische motorfietsen in opkomst zijn, bevestigt Zero Motorcycles maar weer door bekend te maken dat het honderdste politiekorps in Noord-Amerika twee motoren aanschaft. Het Vancouver Police Department in British Columbia, Canada gaat gebruik maken van de ideale eigenschappen van deze motoren voor gebruik bij diverse overheidsdiensten en beveiligingsorganisaties.

Het Vancouver Police Department heeft gekozen voor de Zero DSRP, omdat deze een gebrek heeft aan motorgeluid en lage gebruikskosten. Daarnaast is de motor eenvoudig te onderhouden en heeft hij een minimale impact op het milieu, waardoor het gebruik in ruimtes of gebieden geen probleem is waar uitlaatgassen en motorlawaai ongewenst zijn.

Naast de Zero DSRP heeft Zero Motorcycles nog twee verschillende modellen ontwikkeld die deze specialistische markt bedienen. Deze modellen voldoen aan de specifieke eisen van de overheidsdiensten en beveiligingsorganisaties. De motoren worden aangedreven voor de honderd procent elektrische Z-Force® powertrain en zijn een kostenefficiënte manier om in diverse soorten terrein te patrouilleren.

Zero Motorcycles zijn te vinden bij politiekorpsen in twaalf Europese landen, waaronder Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk. In Nederland worden Zero’s ingezet door boswachters en in Israël door de brandweer. Onder meer in de gemeente Uden vinden doorlopend testen plaats bij de buitengewoon opsporingsambtenaren.

 

Bron: Zero Motorcycles

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL