Veel Nederlanders aan de start in thuis-GP

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Gisteren heeft de internationale motorbond FIM de deelnemerslijsten van de drie WK-klassen – MXGP, MX2 en dames – gepubliceerd. Naast de vaste Nederlandse deelnemers staan daar ook diverse rijders op die met een wildcard eenmalig aan een Grand Prix mogen deelnemen.

In de MXGP wordt vaste rijder Herjan Brakke vergezeld door Marc de Reuver en Ceriel Klein Kromhof.

Het aantal Nederlanders in de MX2 is aanzienlijk groter dan we de laatste jaren gewend waren, want naast Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff komen er nog maar liefst zes landgenoten aan de start. Dat zijn: Freek van der Vlist, Lars van Berkel, Michael Hool, Rick Folkers, Brian Bogers en Nick Kouwenberg.

Bij de dames gingen Nancy van de Ven, Marianne Veenstra, Kimberley Braam en Nina Klink in de twee verreden GP’s van start. Uiteraard zijn zij er ook bij in Valkenswaard, waar dan verder van Nederlandse zijde ook nog rijden: Leoni Zondag, Britt van der Werff, Mandy Koning, Demi Goezinnen en Stephanie Goezinnen.

 

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL