Wéér die dijken

Nog net voor de kerstdagen schreven we over de problemen in de gemeente Lingewaard en nu doen we dat over Lopik en omgeving. Ditmaal vanwege de pilot om stukken dijk volledig af te sluiten voor motorrijders. Onder andere de KNMV en de MAG waren afgelopen maandag aanwezig in het gemeentehuis van Lopik om te horen hoe en wat. En wat denk je? De uitkomsten van deze pilot zijn logischer dan alle uitspraken van Johan Cruijff bij elkaar. 

Na een evaluatie met buurtbewoners is men tot de conclusie gekomen dat er minder overlast is. Vreemd? Nee, natuurlijk niet. Want dat zou natuurlijk ook het geval zijn als er bijvoorbeeld geen auto’s meer over de dijk zouden mogen rijden. Of geen wielrenners. Of geen wandelaars. Of gewoon lekker helemaal niemand meer. 

Gelukkig weet de KNMV te melden dat de gemeente wel beseft dat de conclusie in het evaluatierapport niet voldoende juridische grond geeft om tot een permanente afsluiting van de Lekdijk voor motoren over te gaan. Dat de bewoners een andere mening hebben, is niet zo bijzonder. 

Kort samengevat: welke beslissing er naar de toekomst ook genomen wordt, er komt ongetwijfeld een vervolg in de rechtbank. Want of de bewoners of de MAG/KNMV (en dus ook wij) zullen het niet eens zijn met de beslissing die de verantwoordelijk wethouder zal gaan nemen.

We komen er – alweer – op terug!

Foto: ANP

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL