Werkt KTM aan een 890cc twin?

Stefan Pierer, CEO van KTM, heeft en publique verkondigd dat ze in Oostenrijk hard werken aan een nieuwe middelzware motor. Die zou naast het huidige 790-platform komen te staan.

Ondertussen werkt KTM ook aan een 500cc-platform, dat de basis gaat vormen voor een reeks nieuwe modellen. Deze maken over een paar jaar hun debuut. Op de motorshow van Milaan – EICMA – eind dit jaar verwachten we een KTM 790 SMT. Met deze supermoto is de 790-serie compleet.

Terug naar de middelzware motor. Dat zou naar verluidt een 890cc versie zijn van het huidige 790cc platform. Dat heeft eigenlijk een inhoud van 799cc. De 90cc meer inhoud zou bereikt kunnen worden door een grotere boring en een langere slag met gebruik van het 790-carter.

Concurrentie

In de wereld waar het adagium Groter is Beter, zou het kunnen betekenen dat de toekomstige opfrisbeurt van de KTM 790 Duke en de KTM 790 Adventure zeker wordt gesteld. Maar mogelijk wordt het blok ook gebouwd om als bron te dienen voor het later dit jaar verwachte SMT-model. Logisch lijkt dat niet, maar het blok zou wel helpen om de concurrentie van bijvoorbeeld de Ducati Hypermotard 950 beter het hoofd te bieden. Een reeks modellen tussen de 790- en 1090-serie behoort ook tot de mogelijkheden.

Je snapt dat de details nog uiterst vaag zijn en vooralsnog gebaseerd zijn op een uitspraak van niet de eerste de beste. Maar een uitspraak van zo’n man intrigeert wel. Het 790-platform heeft inmiddels een boeiende modellenreeks voortgebracht voor een prima prijs. Toch zou een beetje meer pep de 790’s niet misstaan. De KTM 790 Duke is goed voor zo’n 103 pk. Een extra 10, 15 of zelfs 20 pk zou deze KTM als een superstraatfiets op de kaart zetten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL