20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

De Vespa challenge 2012

Op zondag 14 oktober 2012 zullen in de haven van Barcelona een vloot Vespa’s vertrekken. Het doel? In twintig dagen een 4000 kilometer lange tocht afleggen door Marokko, Mauritanië en Senegal om vervolgens te eindigen op de witte palmstranden in de buurt van Dakar. De expeditie voert hen over de hoge toppen van het Atlas gebergte, langs koningssteden als Meknes en Marrakesh, langs de Westelijke Sahara, via de stranden en duinen van de Mauritaanse Sahara naar één van de meest legendarische steden van Afrika, Dakar.

De avonturiers zijn geen professionele fabrieksrijders, geen Paris-Dakar piloten of race freaks, maar gewone mensen die twee dingen gemeen hebben. Passie voor Vespa en passie voor een beetje avontuur. Voor wie wil is er een wedstrijdelement ingebouwd, maar daarbij speelt snelheid geen enkele rol. De competitie bestaat uit tal van opdrachten en raadsels die onderweg dienen opgelost te worden met de bedoeling de doorkruiste landen te leren kennen op vlak van natuurschoon, maar ook op vlak van cultuur, geschiedenis.

Wil je hier meer over weten? Neem even een kijkje op www.vespa-challenge.com of bezoek de stand op de MOTORbeurs.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen