Duits slot opent nieuw motorfietsenmuseum

Op 21 januari opent het vernieuwde motorfietsenmuseum in Schloss Augustusburg (tussen Chemnitz en Dresden) haar deuren. Het grote slot, bijgenaamd ´Kroon van het Erzgebirge’, huisvest de grootste collectie historische motorfietsen van Europa.  

Saksen heeft ruim 100 jaar traditie in het bouwen van auto’s en motorfietsen. Bekende merken uit deze deelstaat zijn natuurlijk DKW en MZ. In Schloss Augustusburg wordt de tweewielergeschiedenis levend gehouden. Naast het motormuseum is het slot ook geregeld decor voor evenementen van motorliefhebbers. Meer info: www.schloesserland-sachsen.de.

Het Renaissanceslot Augustus overziet op 516 meter hoogte een groot deel van het bosrijke Erzgebirge. Naast het motorfietsenmuseum zijn er ook een kunstgalerie in de grootste toren, een koetsenmuseum, een jacht/vogelmuseum en valkenhof met zo’n 40 roofvogels te vinden. In het slot zitten verder twee restaurants. Zelfs overnachten is mogelijk.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.