Frankische Schweiz: Bamberg op een Bierviltje

Hoeveel geniale ideeën dankt de mensheid aan bierviltjes? Een zekere Christoffel Columbus trok ooit in een havenkroeg wat lijntjes op zo’n kartonnetje. Een paar eeuwtjes later krabbelde ene Albert Einstein in een ‘gemütliche Kneipe’ wat berekeningen op een ‘Bierdeckel’. En onlangs zaten twee knapen in een Amsterdamse kroeg met van die minifrisbees te spelen en kregen daardoor een briljante inval. Deze Heren op Leeftijd wilden graag hun vijftigjarige vriendschap op gepaste wijze vieren. En daar, in de oudste tapperij die in Amsterdam heeft standgehouden, kregen ze van De Druif-eigenaar Kees de gouden vondst op een presenteerviltje aangereikt. Kees is expert op het gebied van Duitse bieren, met name uit het Frankenland, de streek rond Bamberg.

Krasse knar Junior, Stevin, was daar al een paar keer geweest met Kees om zijn lage lasten als bierliefhebber bot te vieren. Senior Abrahamist Michiel associeert Bamberg eerder met het jeugdboek ‘Harlekijntje op Kasteel Hemelshoog’ dan met Gotische schrifttekens op bieretiketten. Maar hij is milder geworden, met het klimmen der jaren en het dalen der levensverwachting. Hij laat zich makkelijk overreden en zo stappen de heren een poosje later uit De Druif naar buiten en een dagje of wat later op hun motoren. In de tanktas zitten veilig weggeborgen de bierviltjes van Kees met toerideeën en brouwerijsuggesties.

Totale Afstand: 371928 m
Download deze route

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL