Pionierroute 1914-1918

De komende vier jaar staan Ieper en de Belgische Westhoek volledig in het teken van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. De indrukwekkende geschiedenis van de loopgravenoorlog van 14-18 is volledig na te rijden via een aantal toeristische routes die in boekwerk zijn uitgegeven. In die serie verschenen eerder al gedetailleerde roadbooks rond de Ypres Salient, het IJzerfront en het barre frontleven en nu is er ook een boekwerk verkrijgbaar over de Duitse Frontstreek. 

De werktitel ‘Pionier’ verwijst naar de zogenaamde Pioniere, de Duitse genietroepen die bruggen, tunnels, bunkers, veldhospitalen en loopgraven aanlegden op de grens tussen België en Frankrijk. De route van 75 km, met start en aankomst bij het Memorial Museum in Passendale, loopt dan ook deels op Frans en Vlaams Heuvelland. In de loop van 2014 worden er nog twee andere routes toegevoegd die als verzamelbox te koop worden aangeboden. 

Alle roadbooks zijn apart te bestellen (prijs € 6) via www.100jaargrooteoorlog.be en www.toerismewesthoek.be.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.