20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Pionierroute 1914-1918

De komende vier jaar staan Ieper en de Belgische Westhoek volledig in het teken van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. De indrukwekkende geschiedenis van de loopgravenoorlog van 14-18 is volledig na te rijden via een aantal toeristische routes die in boekwerk zijn uitgegeven. In die serie verschenen eerder al gedetailleerde roadbooks rond de Ypres Salient, het IJzerfront en het barre frontleven en nu is er ook een boekwerk verkrijgbaar over de Duitse Frontstreek. 

De werktitel ‘Pionier’ verwijst naar de zogenaamde Pioniere, de Duitse genietroepen die bruggen, tunnels, bunkers, veldhospitalen en loopgraven aanlegden op de grens tussen België en Frankrijk. De route van 75 km, met start en aankomst bij het Memorial Museum in Passendale, loopt dan ook deels op Frans en Vlaams Heuvelland. In de loop van 2014 worden er nog twee andere routes toegevoegd die als verzamelbox te koop worden aangeboden. 

Alle roadbooks zijn apart te bestellen (prijs € 6) via www.100jaargrooteoorlog.be en www.toerismewesthoek.be.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen