TankTasTocht #4: Zomer in het Noorden

De laatste tijd horen we vaak dat Explorer problemen geeft bij het downloaden. Je krijgt alleen maar letters en cijfers te zien. Chrome is een betere browser voor wat betreft downloaden. Die heeft niet de problemen die Explorer wel heeft. Hang je enorm aan Explorer? Doe dan het volgende: zet je cursor op de downloadknop. Doe rechtermuisknop/klik en vervolgens kies je Bewaar als. Voor je bewaart verander je .xml in .gpx. Als dat niet kan, sla het bestand dan op en ga naar de map waarin je downloads binnen komen. Selecteer het bestand zodat je de naam kunt wijzigen. ...

Doorgaan met lezen?

Dit artikel is alleen voor onze abonnees. Om verder te lezen dien je een abonnement op MotorNL Digitaal of MOTO73, Promotor of Classic & Retro te hebben. Heb je al een abonnement? Dan kun je hier inloggen.

Nog geen abonnement?

Vanaf €2,99 per maand kun je alles lezen van MOTO73, Promotor en Classic & Retro.

Klik hier en start nu met lezen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

 • jghdejong@hetnet.nl 24/06/2019 at 10:30

  helaas is het niet mogelijk om de ttt van 6en 7 jullie te downloade krijg enkel letters en cijvers te zien maar hij gaat niet naar Bascamp toe

  Antwoord
  • Jan Kruithof 24/06/2019 at 13:13

   Waarschijnlijk gebruik je Explorer als browser. Die geeft vaker problemen wanneer je een route wilt downloaden. De browser Chrome heeft deze problemen niet en die raden we dan ook aan.

   Wanneer je toch Explorer wilt gebruiken, kun je het volgende proberen:
   Zet je cursor op de te downloaden route, doe rechtermuisknop/klik en vervolgens Sla op als… Mogelijk kun je nu al de extensie .xml; veranderen in .gpx. Doe dat. Lukt dat niet, ga dan naar de map waarin je downloads binnenkomen. Verander alsnog .xml in .gpx.

   Antwoord
 • b.zink@kpnmail.nl 02/07/2019 at 19:11

  Hallo Jan, is het mogelijk dat jij deze route voor mij alsnog op de email willen zetten maar dan in een GPX bestand??
  b.zink@kpnmail.nl

  met vriendelijke groeten,
  Benny Zink

  Antwoord
  • Jan Kruithof 02/07/2019 at 20:14

   Is onderweg

   Antwoord
 • jggreven@gmail.com 03/07/2019 at 13:58

  Is het ook mogelijk om route in GPX bestand aan te leveren, kan nl. XML bestand niet openen in BaseCamp

  Antwoord
  • Jan Kruithof 03/07/2019 at 15:09

   De laatste tijd horen we vaak dat Explorer problemen geeft bij het downloaden. Je krijgt alleen maar letters en cijfers te zien. Chrome is een betere browser voor wat betreft downloaden. Die heeft niet de problemen die Explorer wel heeft.

   Hang je enorm aan Explorer? Doe dan het volgende: zet je cursor op de downloadknop. Doe rechtermuisknop/klik en vervolgens kies je Bewaar als. Voor je bewaart verander je .xml in .gpx. Als dat niet kan, sla het bestand dan op en ga naar de map waarin je downloads binnen komen. Selecteer het bestand zodat je de naam kunt wijzigen. Verander dan .xml in .gpx. Is een work around die vaak werkt.

   Antwoord
 • Gert Jan Hoolwerf 05/07/2019 at 10:48

  Helaas lukt het mij niet om de route van de tanktastocht van 6/7 juli te downloaden in mijn Garmin. Hij verschijnt wel in ‘Mijn Verzameling’ van Basecamp als gpx-bestand (Chrome), maar in de Zumo blijft hij onzichtbaar. In Basecamp blijft de route grijs. Kan deze alsnog naar mij gemaild worden, zodat ik het opnieuw kan proberen met wat advies van jullie of is er anders de mogelijkheid om bij aanvang van de route op 7 juli de route alsnog in mijn Zumo te krijgen?
  Mvgr, Gert Jan

  Antwoord
  • Jan Kruithof 05/07/2019 at 12:53

   Gert Jan,
   Is onderweg

   Antwoord
 • Ron Poppe 05/07/2019 at 16:30

  Ik krijg alleen de track als ik de route download, kan ik wel een route van maken, maar dan zie ik het fotopunt niet.

  Antwoord
 • jghdejong@hetnet.nl 06/07/2019 at 16:53

  helaas nog steeds niet mogelijk ,precies gedaan wat er geschreven staat lukt dus niet
  kan ik deze route gewoon via mijn mail in gpx ontvangen

  Antwoord
 • cees357@hotmail.com 14/07/2019 at 08:24

  De route van Tanktastocht 4 was volgens mij een oude route. Deze was niet opnieuw voorgereden. Ik kwam een keer in een doodlopende weg en niet alleen. Daarnaast werd ik twee keer over een fietspad gestuurd.
  Het uitzetten van een toertocht betekent wel dat je de rijders serieus moet nemen en zorgen dat alles klopt, ook als het je niets oplevert. Hiermee worden toerrijders (en dus lezers) naar mijn mening niet serieus genoeg genomen.

  Antwoord
  • pkdejong@gmail.com 26/07/2019 at 08:40

   Ik heb hetzelfde ervaren: de afslag naar de Bremer Wildernis liep dood. Alleen een fietspad ging verder.
   Ik kwam vervolgens niet meer op de juiste route. Ra,ra.

   Antwoord
 • Ron Poppe 18/07/2019 at 17:23

  TTT3 was ook weer een mooie rit, maar of afgeleid van een oude track, of niet nagereden, want ik werd verschillende keren een fietspad opgestuurd.

  Antwoord