2010-seizoen Arie Vos begonnen

Na vier maanden winterstop heeft Arie Vos afgelopen dinsdag op het Spaanse circuit van Aragón de eerste meters gereden met de 2010 Ten Kate Honda CBR1000RR Fireblade. Hoewel het vooral de bedoeling was om na de winterstop weer in het goede ritme te komen, wist de coureur van het Vos Oss Motoren Racing Team meteen snel rond te gaan. Vos was na afloop dan ook zeer tevreden.

“Ik ben erg gelukkig met het verloop van deze shakedown. Al vanaf de eerste ronde voelde de Ten Kate Honda CBR1000RR Fireblade vertrouwd aan. Het is echt indrukwekkend hoe goed de Honda vanuit het krat al is. Hoewel ik sinds begin november niet meer gereden had op het circuit, zat ik meteen in een snel ritme.”

Vos zou in eerste instantie zijn Fireblade-rentree maken op Catalunya maar besloot dit te veranderen in Aragón. Een verstandige keuze want deze baan heeft alles wat een ideaal testcircuit moet hebben. Veelzeggend is dat de organisatie van de MotoGP Aragón als reservecircuit op de kalender heeft staan en dat veel teams het circuit als testlocatie gebruiken.

“Het is een geweldige baan”, aldus een zichtbaar enthousiaste Vos. “Erg jammer dat we vanwege regen de tweede dag niet in actie konden komen want ik had graag nog een aantal ronden op dit circuit willen rijden. Het voordeel was wel dat we meteen richting Valencia konden vertrekken, waar ik gisteren al de eerste van drie testdagen heb afgerond.”

Deze test op Valencia is een bijzondere aangezien het complete kenniscentrum van Ten Kate Racing Products hierbij aanwezig is. De techneuten van Ten Kate staan alle satellietteams, waaronder het Vos Oss Motoren Racing Team, bij met raad en daad. Een ongekende luxe aangezien deze specialisten alles weten van de Honda Fireblade.

Vos: “Samen met mijn monteurs hebben we donderdag met de experts van Ten Kate Racing Products de Fireblade nog verder geperfectioneerd. We hebben ons daarom vooral bezig gehouden met de afstelling. En met succes want elke sessie merkte ik dat het beter ging. Alhoewel de focus nu nog niet ligt op snelle ronden, zijn mijn tijden goed. Dit belooft veel moois voor de toekomst!”

Foto: Ad van de Graaf

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?