vrijdag 19 april 2024

2022 Bonneville Motorspeed Trials afgelast wegens overstroming

Op 13 augustus hebben de organisatoren van de Bonneville Motorcycle Speed Trials officieel aangekondigd dat het evenement van 2022 is afgelast. De speed trials van dit jaar zouden oorspronkelijk plaatsvinden van 28 augustus tot en met 1 september. Door overstromingen op de Bonneville Salt Flats is de BMST, het FIM Land Speed World Records en het AMA Land Speed Grand Championship officieel afgelast voor 2022.

Dit is het prototype van de nieuwe, kleine Triumph Bonneville

Voor degenen die het weer boven de USA niet hebben gevolgd, in het kort: een eerste zware storm zette de vlakte onder water. Daarna stormde er nog een hele zwik stormen over de vlakte met nog meer overstromingen tot gevolg. Op 12 augustus hebben de organisatoren vanuit de lucht de toestand waargenomen. Toen bleek dat het hele parcours onder water stond. De volgende dag trokken de organisatoren de laarzen aan en waadden over de track om metingen te verrichten. Ze stelden vast dat de overstromingen over de hele lengte van de track varieerden tussen 102 en 254 mm. Conclusie: geen wedstrijden dit jaar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen