Achtergrond overstap Schouten

Raymond Schouten rijdt dit seizoen voor het Verolme GrafiCom Racing Team in het Dutch en het IDM Supersport. Daarnaast zal Schouten als wildcard in het WK Supersport meedoen en tevens een aantal wedstrijden rijden in het WK Endurance.

Schouten geeft aan dat hij vorig seizoen geen gemakkelijke periode meemaakte. "Ik heb veel tegenslagen gehad en een aantal harde valpartijen op mijn naam staan met de nodige blessures." Dankzij steun van zijn hoofdsponsoren heeft Schouten besloten om zich nu te gaan richten op de Supersport 600cc klasse. 

De reden voor deze overstap is dat Schouten wil doorstromen naar de Moto2 klasse. Volgens hem is de 600cc motor de beste manier om dit te bereiken. Hij legt uit: "Natuurlijk heb ik mooie dingen laten zien op een 1000, maar ik denk dat de Yamaha R6, in combinatie met Dunlop banden, een betere machine voor mij is gezien mijn postuur en ook voor de toekomst."

Naast het ONK en IDM Supersport gaat Schouten namens het Belgische Bikersdays Racing Team tevens meedoen in verschillende WK Endurance wedstrijden in de Superstock klasse. Schouten reist zondag af naar Spanje om met het Endurance team in Valencia te gaan testen. Hierna zal hij zijn R6 gaan testen in Albacete en Almeria. "Samen met het Verolme GrafiCom team en mijn persoonlijke sponsoren ben erg gemotiveerd en hoop dit jaar mooie resultaten te kunnen noteren," aldus Schouten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?