Achtste titel voor Willemsen

Daniël Willemsen heeft zondag de achtste wereldtitel uit zijn carrière veroverd. De 35-jarige coureur uit Lochem verzekerde zich tijdens de laatste cross voor het WK in het Duitse Rudersberg van de titel. Willemsen bleef de Belg Joris Hendrickx voor. Hendrickx werd vorig jaar wereldkampioen.

Willemsen reed de laatste twee wedstrijden om het WK met Dagwin Sabbe als bakkenist. De Belg verving Gertie Eggink, die op doktersadvies uit de bak moest blijven. Met Sabbe voor het eerst in de bak won Willemsen vorige week de Grote Prijs van Denemarken. Tijdens de GP in Rudersberg was het vooral zaak om Hendrickx achter zich te houden. Dat lukte, waardoor de wereldtitel weer in handen van de Gelderlander kwam.

Willemsen werd in 1999 voor het eerst wereldkampioen. Hij domineerde het WK zijspancross ook tussen 2003 en 2008.

Bron: ANP
Foto: Team Willemsen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.