Aftellen begonnen voor Valksenwaard

Het nieuwe motorcross-seizoen is begonnen. In het buitenland zijn al meerdere grote internationale wedstrijden verreden. In eigen land is de cyclus van wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap van start gegaan met wedstrijden in Mill en Halle. En komend weekend beginnen de GP’s.

Over een kleine maand wordt in het weekend van 24 en 25 april op het Eurocircuit van Valkenswaard wederom de Nederlandse Grand Prix motorcross verreden voor de klassen MX1 en MX2. Als derde klasse komen de Veteranen aan de start. Het Eurocircuit is een bij alle rijders hoog aangeschreven circuit, dat on-Nederlandse hoogteverschillen kent en tevens on-Nederlands overzichtelijk is voor het publiek.

De Grand Prix van Valkenswaard is dit jaar de derde wedstrijd (uit een serie van vijftien) meetellend voor het wereldkampioenschap. Het seizoen wordt op paaszondag in het Bulgaarse Sevlievo geopend, een week later wordt er gereden in het Italiaanse Mantova.

Nu al wordt reikhalzend uitgekeken naar de verrichtingen van het 15-jarige talent Jeffrey Herlings, die in Valkenswaard zijn Nederlandse GP-debuut maakt in de MX2-klasse. En weet Marc de Reuver in de MX1 voor een klinkend resultaat te zorgen?

Bestuurlijk is er in Valkenswaard sinds vorig jaar het een en ander veranderd. De grijze eminenties Hans Verhoef en Klaas van der Werf, die zich jarenlang hebben ingezet voor de Valkenswaardse GP, hebben hun taken overgedragen aan de jongere garde, bestaande uit Maarten Roos, Ronnie Roos en Hendrik-Jan Vos. Samen met alle trouwe medewerkers zullen zij er borg voor staan dat er ook dit jaar weer een topevenement op het Eurocircuit zal worden georganiseerd.

Verdere informatie is te vinden op de nieuwe website www.gpvalkenswaard.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.