Aftellen naar Gemert begonnen

Over ruim drie weken, als het carnavalsgedruis is weggeëbd, wordt het tijd om aan motorcross te denken. Op zondag 13 maart start het ONK van oudsher in het loodzware zand van het Wolfsbosch circuit in Gemert. Voor thuisrijder Jeffrey Herlings (foto) wordt het zijn eerste Nederlandse wedstrijd na zijn vorig jaar in Tsjechië opgelopen schouderblessure. Herlings is al weer een tijd aan het trainen.

Aan snelheid heeft hij niks verloren en met de conditie zit het ook al een heel eind goed. Herlings zal hoe dan ook in Gemert de te kloppen man zijn in de MX2. De meeste tegenstand mag hij verwachten van de Belgen Jeremy van Horebeek en Joël Roelants. Voor de MX1 hebben zich een aantal ‘zware’ jongens gemeld: Ken de Dijcker, Steven Ramon en Shaun Simpson. Helaas geen Marc de Reuver. De kampioen van 2010 onderging onlangs een operatie en is voor langere tijd uitgeschakeld.

De coureurs in de MX1 en MX2 strijden dit jaar om een beste prijzenpot. Elke manche valt er 5000 euro te verdelen onder de beste tien. Daarmee komt de totale prijzenpot in Gemert (en bij de andere ONK wedstrijden) op 20.000 euro. Over enkele dagen worden de officiële deelnemerslijsten bekendgemaakt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.