Aftellen naar MXGP Valkenswaard begonnen

Het crossseizoen 2011 is in Nederland van start gegaan met de eerste ONK-cross in Gemert. Komende zondag wordt er gereden in Halle en daarna richt de aandacht van de crossliefhebbers zich op de Grands Prix. Daarmee wordt begonnen op 10 april in Bulgarije. Twee weken later, in het paasweekend, wordt de tweede GP voor de klassen MX1 en MX2 verreden in Valkenswaard. Omdat die wedstrijd tijdens de paasdagen wordt gehouden zijn de trainingen en kwalificaties op zondag 24 april en worden de wedstrijden op paasmaandag 25 april verreden.

Op de wedstrijdkalender staan vijftien GP’s vermeld. Van twee is de locatie nog niet zeker. De Spaanse GP van 19 juni zal niet in Bellpuig worden verreden, omdat de regionale overheid vanwege de beroerde economische situatie heeft besloten de subsidiekraan dicht te draaien. Promotor Youthstream zoekt koortsachtig naar een vervangende wedstrijd elders in Spanje.

Van de GP het weekend van 3 en 4 september is nog niets bekend. Voorheen werd rond die tijd de GP van Lierop verreden, maar de organisatoren van Lierop hebben geen overeenstemming met Youthstream weten te bereiken. Voorlopig staan dus slechts dertien van de geplande vijftien GP’s voor de MX1 en MX2 vast en is Valkenswaard de enige Nederlandse Grand Prix.

Valkenswaard biedt de toeschouwers in het weekend van 24 en 25 april volop waar voor hun geld, want naast de klassen MX1 en MX2 komen ook nog de Veteranen en de EMX2 (Europees kampioenschap in de MX2-klasse) aan de start. Vanwege dit volle programma rijden de Veteranen hun beide manches op zondag, waardoor het programma van de eerste dag ook zeer aantrekkelijk is.

Meer info: www.gpvalkenswaard.nl

Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.