Alleen Valkenswaard op kalender WK motorcross

Op de nieuwe kalender van het wereldkampioenschap motorcross prijkt alleen het Eurocircuit van Valkenswaard. De Grote Prijs van Nederland is op 25 april 2011de tweede in de reeks om de wereldtitel MX1 en MX2.

De internationale motorsportfederatie FIM presenteerde dinsdag een kalender met vijftien Grote Prijzen, waarvan er één nog niet is ingevuld.  Het is dus mogelijk dat Lierop toch in de WK-cyclus wordt opgenomen, maar vooralsnog ontbreekt dat Brabantse circuit op de crosskalender.

Vorige maand maakte de organisator van de GP’s bekend dat Lierop gewoon een GP zou krijgen. Kort daarvoor was deze Grand prix op losse schroeven komen te staan, door een nieuw besluit om er in elk land slechts één wedstrijd te organiseren.

Het enig goede nieuws is dat Valkenswaard en het WK Superbike op Assen dit keer niet samen vallen want vanwege Pasen wordt er een weekend eerder, 17 april, gereden op het TT Circuit.

Bron: nu.nl en omroepbrabant.nl
Foto: R. Archer / KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.