Allen naar de wegraces in Hengelo!

Nog nooit in Hengelo geweest tijdens de motorraces? Plan dan morgen vrij en rij naar de prachtige Varsselring, gelegen bij het Gelderse (en niet Overijsselse!!) Hengelo. De volgende klassen komen daar aan de start:
– 125cc
– Dutch Supersport
– Dutch Superbike
– Zijspannen
– Classics
– IRRC (International Road Racing Championship)

Tijdschema zondag 16 mei
8.30 uur: start warm-up
10.40 uur: start races
17.00 uur: einde races

Rennerskwartier
Het rennerskwartier bevindt zich achter de Hoofdtribune. Het is vrij toegankelijk voor het publiek. De rijders worden per klasse bij elkaar gezet. Je favoriet is dus snel gevonden.

Videowall
Sinds een paar jaar is tegenover de Hoofdtribune een videowall opgesteld tijdens de wedstrijddag op zondag. 

Twee omroepers
Het is een goede gewoonte van de organisatie HAMOVE om langs het circuit twee omroepers te hebben. Uiteraard is de eerste bij start en finish geposteerd. Achter op het circuit bevindt zich de tweede omroeper, zodat steeds actuele informatie kan worden gegeven over het verloop van de races. Beide commentatoren kunnen een groot deel van het circuit overzien, zodat alle informatie van belang via de luidsprekers kan worden gecommuniceerd.

HAMOVE party
Op zaterdagavond is de jaarlijkse HAMOVE party in de grote tent naast het rennerkwartier. Dit jaar niet één, maar twee bands. Om 20.00 uur begint DOGZ. Deze band speelt een thuiswedstrijd, want ze komen uit Hengelo. Tijdens het optreden van DOGZ kun je meezingen met bekende Nederlandstalige nummers, maar ook genieten van Engelstalige rockmuziek. Na een korte pauze wordt de muziek verder verzorgd door de JPR Strinxband. Wie de vroegere pure rock van de Rolling Stones weet te waarderen, zal zeker genieten van de JPR Strinxband. Er wordt een gastoptreden verzorgd door Hendrik Jan Lovink, bekend als de zanger van Jovink & de Voederbietels.

Meer dan motorraces alleen
Op zondag 16 mei is ook naast de baan van alles te beleven. Zo worden de kleintjes dit jaar ook niet vergeten, want er zijn op zondag gratis activiteiten, zoals een mini-crossbaan, een springkussen en een draaimolen. Uiteraard zijn hier ervaren begeleiders bij aanwezig.

Entreeprijzen zondag 16 mei
Tot 12 jaar: gratis
Van 12 – 16 jaar: 8 euro (inclusief programmaboekje)
16 jaar en ouder: 17 euro (inclusief programmaboekje)

Meer info: www.hamove.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.