Allerlaatste race Withag een spektakelstuk?

Dat de allerlaatste race van zijn wegracecarrière zo’n nagelbijter zou worden had niemand, inclusief Bob Withag zelf, verwacht. De lange coureur van het Yamaha Interact Racing Team was in de eerste race van de Dutch Superbike weliswaar heel sterk aanwezig, maar moest door zijn weggesleten regenbanden op een snel opdrogende baan de kopgroep laten gaan. In race twee sloeg hij terug in een zinderende ontknoping met een zeer verrassende uitkomst.

Withag stond de hele racedag helemaal stijf van de adrenaline, ook op maandagmorgen nog. “Ik heb amper geslapen, zo ongelooflijk was die tweede race gisteren. Ik had een beroerde start maar kon vlot naar voren komen en heb zo een aantal ronden aan kop gereden. Toen kwamen Arie Vos en Danny de Boer opzetten en werd het stuivertje wisselen om de kop. Ook Matej Smrz kwam erbij en hij en Vos probeerden samen weg te komen, daar moesten De Boer en ik toen tegenop boksen.”

“Uiteindelijk zag ik voor me dat De Boer in de GT-chicane, dus in de allerlaatste bocht van de allerlaatste ronde, Vos nog inhaalde en zo kampioen werd. Ik had mijn handen vol aan Smrz, na de GT was het een sprint met elleboog tegen elleboog tot de streep, en ik had hem te pakken, man wat mooi! Derde dus, dat was genoeg om mijn derde plaats in het ONK vast te houden, echt super! In de ochtend had in met 1,39.406 al de snelste ronde van het seizoen neergezet, een mooi PR waar ik al helemaal blij mee was, en nu een derde plaats in mijn laatste seizoen, prachtig!”


Bob Withag zoals we 'm kennen! We zullen het missen…
Foto: racepicture.nl 

Daarna was het natuurlijk tijd voor feest. Een zeer groot aantal supporters was, onder andere met een volle touringcar, naar de MOTO73 Race of the Champions gekomen om het afscheid van Bob mee te maken. Samen met vriendin Annemarie en vader Jan werd afscheid genomen van de hechte vriendengroep, die meer dan 10 jaar de ruggengraat van het team vormde.

Withag: “Het is mooi geweest, maar als je al die mensen weer ziet die je zo lang door dik en dun gesteund hebben dan doet dat me heel veel. Ik kan ze niet genoeg bedanken voor de enorm mooie jaren die ik samen met ze beleefd heb, dit was echt een periode waar ik de rest van mijn leven op kan teren. Nu word het tijd voor andere zaken, de racetrailer is verkocht en de motoren gaan terug naar Yamaha Motor Nederland, mijn werkgever. Ik zal in november nog wel les geven tijdens de Speedweek van Wilco Zeelenberg, maar qua racen is het nu voorbij."

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.