Andere voorvering voor Stoner

Casey Stoner heeft het grootste gedeelte van dit seizoen al last van een probleem met de voorkant van zijn Ducati. Het team heeft al verschillende dingen geprobeerd, maar is er nog niet in geslaagd om dit probleem te verhelpen.

“De crashes gebeurden precies op het moment dat ik de rem losliet en niet terwijl ik aan het remmen was, dus het lijkt erop dat we meer druk op de voorkant van de motor moeten uitoefenen” , aldus Stoner.

Ducati heeft geprobeerd het probleem te verhelpen door meer gewicht aan te brengen op de voorkant van de motor, maar dit gaf niet het gewenste resultaat. Ook heeft het team geprobeerd om voor de bochten meer af te remmen op de motor, maar ook dit mocht niet baten.
Het Marlboro Ducati Team heeft nu besloten om te gaan testen met de Ohlins-voorvork uit 2009. Ducati wil op deze manier uitsluiten dat het probleem te maken heeft met de voorvering.
 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?