Antidoping Superbike

De FIM, organisatie van de Superbike, ontmoette de rijders over antidoping tijdens het WK Superbike in Assen. De medische directeur en antidoping coördinator, David McManus en Evelyne Magnin, spraken met de rijders van het WK Superbike, het WK Supersport en de Superstock 1000-klasse.

David McManus: ‘We zijn ons bewust dat er bezorgdheid, angst en onzekerheid heerst over aspecten van antidoping. Dit is een kans om duidelijkheid, geruststelling en uitleg te geven over wat het programma van de FIM antidoping inhoudt.”
 
De rijders weten waar ze informatie kunnen krijgen over antidoping en door vaker contact met ze te hebben komen ze hopelijk sneller voor informatie, vragen en advies. Na de presentatie volgde een open discussie met de coureurs.
 
Er klonken positieve geluiden vanuit de coureurs na deze ontmoeting. Carlos Checa: ‘Ik denk dat voor de jonge rijders, die negeren dat dergelijke substanties schadelijk zijn voor je gezondheid, zulke informatie heel interessant en bruikbaar is.”
 
Fabien Foret: ‘Ik denk dat deze antidoping briefing goed voor onze sport is, om te laten zien dat we schone atleten zijn en geen verboden middelen nemen.”
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.