Antonio Cairoli sterk bij motorcross in België

Op 1 augustus werd in het Belgische Lommel de elfde ronde van het  FIM WK Motorcross verreden. Het stugge zand maakte menig rijder nerveus en het veranderlijke weer met een luchtvochtigheid van 73 procent maakte dat niet heel veel beter.

In de MX1-klasse wist drievoudig wereldkampioen Antonio Cairoli zich echter prima te handhaven. Hij startte vanaf een tweede positie. Hij presteerde het er beide keren snel vandoor te gaan en won de races zonder dat iemand het hem moeilijk wist te maken. Max Nagl eindigde als tweede en derde, ondanks zijn spectaculaire crash in de laatste ronde van de tweede manche. Yamaha Monster Energy’s David Philippaerts miste helaas net het podium. Hij eindigde als vierde net voor Tanel Leok, die in de tweede manche tweede werd. Hij had in de eerste manche helaas te weinig benzine.

In de MX2-klasse was Suzuki’s Ken Roczen de verrassende winnaar. Hij versloeg de favoriet Jeffrey Herlings op de KTM. De leider in het klassement, Marvin Musquin, had goede starts maar wist er niet in te slagen om hoger dan een derde plaats te klimmen. Dit kwam door een paar kleine foutjes. Ook kon hij niet mee komen met het hogere tempo van zijn concurrenten. De vierde plaats ging naar Joel Roelants en de Franse Yamaha rijder Gautier Paulin reed een steengoede comeback en nam de vijfde plaats in beslag. Paulin versloeg daarmee net de debutant Harri Kullas, het derde lid van de KTM ploeg Shaun Simpson. In de veteranen-klasse won overigens de Zweedse Mats Nilsson , die de titel steeds dichterbij ziet komen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.