Aprilia fabrieksteam kijkt uit naar Silverstone

De huidige leider in het WK Superbike, Max Biaggi, kijkt erg uit naar de ronde op Silverstone dit weekend. Hij is extra gemotiveerd om zondag de winst van de eerste race op zijn naam te schrijven. De Italiaan zal namelijk op het vernieuwde Britse circuit zijn honderdste start in het WK Superbike gaan maken.

“Dat ik in dit stadium van het kampioenschap al 68 punten voorsprong heb op de rijder die tweede staat is een verbluffend resultaat. En het feit dat we pas twee jaar met deze nieuwe motor rijden, maakt het nog specialer. Nu we vooraanstaan in het kampioenschap zullen we er alles aan doen om deze voorsprong te behouden. Hoewel Silverstone nieuw voor ons allen is, verwacht ik dat we na enkele trainingronden een goede indruk zullen krijgen van het circuit. Onze grootste zorg zijn de bulten in het circuit, aangezien de Aprilia hier niet zo goed mee om kan gaan. Mijn doel is te eindigen in de top4”, aldus een bescheiden Max Biaggi.

Ook Biaggi’s teamgenoot Leon Camier is erg gemotiveerd om een goed resultaat te behalen dit weekend. De regerend British Superbike-kampioen zal er alles aan gaan doen om voor zijn thuispubliek goed voor de dag te komen. “Ik heb erg veel zin in de race op Silverstone. Ik hoop dat alles nu soepel verloopt en dat we snel een goed ritme te pakken hebben. Hoewel het een erg moeilijk weekend zal worden, heb ik er vertrouwen in dat we, mits alles zonder problemen verloopt, een erg goed resultaat kunnen neerzetten”, aldus Leon Camier die zich toch wel een beetje zorgen begint te maken. “Het wordt echt een heel zwaar weekend. Er doen namelijk zeven Britten mee, die zich stuk voor stuk willen bewijzen voor hun thuispubliek.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?