Arie Vos stelt winterstop met één race uit

Vos start zaterdag 14 november namelijk tijdens de finaleronde van het WK Endurance op het Losail International Circuit in Qatar. De Veidec RES Software Honda-coureur doet dit op uitnodiging van RMT #21 Racing, het team waarvoor hij al drie keer eerder reed in dit WK. In 2007 maakte Vos op Losail zijn endurance-debuut bij RMT. Startend vanaf plaats veertien wist hij zich toentertijd al snel naar de koppositie op te werken. Zijn teamgenoten wisten niet wat hun overkwam want dit hadden ze nog nooit meegemaakt.

Helaas sloeg even later de pechduivel hard toe. Een achterblijver lette niet goed op waardoor Arie Vos geen kant meer op kon en zwaar ten val kwam. Hij brak bij deze crash onder andere zijn knieschijf. Een jaar later reed Vos de 8 hours of Suzuka, een prestigieuze wedstrijd voor met name de Japanse fabrikanten. Ruim 100.000 toeschouwers zagen hoe RMT helaas al snel met technische problemen te kampen kreeg, waardoor verder rijden niet meer kon. In 2008 stond ook de 8 hours of Doha Qatar op het programma van Vos. Na een sterke race eindigde de Ossenaar met zijn twee teamgenoten op plaats vijf, op slechts één ronde van de nummer drie.

Vos: “Ik ben erg blij dat RMT #21 Racing mij opnieuw gevraagd heeft. Het wordt de eerste keer dat ik met de nieuwe CBR1000RR Fireblade ga rijden. Aangezien deze Honda zich al lang bewezen heeft op WK-niveau en RMT erg ervaren is, hoop ik op een podiumplek. De afgelopen twee jaar zaten we er dichtbij. Ik heb er in ieder geval zin in en hoop op een goed resultaat.”

Dat goede resultaat zou voor RMT #21 Racing welkom zijn. Na een sterk begin tijdens de 24 uur van Le Mans (10e) en de 8 uren van Oschersleben (8e) kende het team tijdens de andere twee races pech. Zowel in Albacete als tijdens de Bol d’Or op Magny-Cours viel het team uit. Suzuka werd overgeslagen.

Vos rijdt de 8 uren van Doha samen met tweevoudig wereldkampioen Warwick Nowland (Australië) en Olivier Depoorter (België). Op donderdagmorgen 12 november begint de eerste training. De race start zaterdag 14 november om 15.00 uur. Op www.arievosracing.com staat het hele raceweekend het laatste nieuws vanaf Losail.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?