Bakkenist Willemsen lang uitgeschakeld

Het seizoen begint voor zijspancrosser Daniël Willemsen met tegenslag. De nieuwe bakkenist van de zevenvoudig wereldkampioen uit Lochem is minstens zes weken uitgeschakeld. Roman Vasiliaka mist door een slepende polsblessure de openingswedstrijd van het WK op 3 en 5 april in Oldebroek.

Willemsen heeft als tijdelijk vervanger zijn plaatsgenoot Gertie Eggink gestrikt, maar hij is vast van plan met Vasiliaka een gooi te doen naar zijn achtste wereldtitel. “Samen met Roman heb ik een route uitgestippeld voor de komende jaren en daar wordt niet aan getornd. Zelfs niet als ik sportief eventueel een stap terug moet doen.”

Vasiliaka is de opvolger van de Belg Sven Verbrugge, de Belgische bakkenist met wie Willemsen na afloop van het vorig seizoen de samenwerking verbrak. Hij had aanvankelijk Ben van den Boogaert op het oog als nieuwe passagier, maar koos uiteindelijk voor de 20-jarige Oekraïner.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.