Bautista mist herstart

Wat een mooie racedag leek te worden, veranderde al gauw in een nachtmerrie voor het Rizla Suzuki team. Bautista leek in de top 10 te gaan finishen, tot er een drama plaatsvond. De Suzuki-rijder reed namelijk samen met Espargaro achter de Puniet toen de Fransman plotseling viel. Verrast reed Espargaro vol in op de motor van de Puniet, wat Bautista in een nare situatie bracht. Hij kon geen kan meer op en botste op zijn beurt frontaal op de motor van Espargaro. Hoewel beide Spaanse rijders ongedeerd waren mochten zij niet deelnemen aan de herstart.

“Vandaag was een beetje een ramp”, verzuchte Bautista. “Ik had een slechte start en ik kreeg vervolgens niet genoeg warmte in de rechterkant van mijn banden. Toen ik eenmaal een goed ritme had, dacht ik toch nog een mooi resultaat neer te kunnen zetten, maar in de tiende ronde viel de Puniet. Ik had veel rijders voor me en ik kon niet zien waar zijn motor op de baan lag. Toen de andere rijders verder reden zag ik z’n motor vlak voor me liggen, maar toen kon ik er al niets meer aan doen, dus ik crashte.”

Volgens de regels had Bautista, nadat de race was afgevlagd, binnen vijf minuten weer in de pitlane moeten zijn om deel te mogen nemen aan de herstart. Dit bleek helaas onmogelijk, omdat de Suzuki niet meer startte. “Regels zijn regels, maar in mijn geval hadden ze misschien een uitzondering moeten maken. Ik viel tenslotte vanwege de Puniet en niet omdat ik zelf een fout maakte”, aldus de zeer teleurgestelde en gefrustreerde Spanjaard.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.