Belangrijke wijzigingen motorcross

Verlaging geluidniveau
Het maximaal toegestane geluidniveau wordt terug gebracht van 100 naar 94 dB(A) bij de dynamische meetmethode. Door overheidsinstanties wordt steeds strikter gekeken naar de geluidproductie bij de motorsport en daarom is de reductie van groot belang om de continuïteit van de motorsport in Nederland te waarborgen, volgens de KNMV. De reductie zal gelden voor alle trainingen en wedstrijden in Nederland (club, district, regionaal en nationaal) met uitzondering van de KNMV ONK wedstrijden en wedstrijden die plaatsvinden onder auspiciën van de FIM, UEM en IMBA.

Alleen tweetakten bij NK Jeugd Motocross
In navolging op het besluit van de FIM heeft de KNMV besloten om in het NK Jeugd Motocross alleen nog tweetakt motoren toe te staan. Er mag geen gebruik meer worden gemaakt van viertakt motoren.
 
Verlaging maximale cilinderinhoud MX2 tweetakten
Voor de MX2 klasse worden de FIM normen overgenomen. Dit betekent dat tweetakt motoren een maximale cilinderinhoud mogen hebben van 125cc. Tweetakt motoren met een cilinderinhoud van 144cc zijn niet meer toegestaan. Dit geldt voor alle landelijke competities (NK Jeugd, Cup, Nationaal en ONK).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.