Belg Weynand winnaar e-bikerace

De Belg Michael Weynand heeft zaterdag de primeur gekregen als de eerste winnaar van een officiële race met e-bikes op het TT Circuit Assen. De Drentse hoofdstad had de eer als eerste Nederlandse stad een wedstrijd met elektrische motoren te mogen houden. De races, het waren er twee, werden ingepast in het programma van de MOTO73 Race of the Champions, waarvan het hoogtepunt vandaag op het TT Circuit Assen plaatsvindt. Dan gaat het om de finaleraces van het Open Nederlands Kampioenschap.

Maar zaterdag al konden de e-bikes hun twee races rijden, De Belg Weynand toonde zich in de eerste wedstrijd de snelste. Aan het eind van de zaterdagmiddag werd nog een tweede wedstrijd gereden en toen was het de Italiaan Alessandro Brannetti die met de eer ging strijken. De e-bikes, die nu al de nieuwe generatie racemotoren worden genoemd, zijn weliswaar nog niet zo snel als de reguliere racers, maar met de rondetijden van 2 minuut en 1 seconde trokken de elektrische racemachines wel de aandacht van de kenners.

Deze TTXGP-klasse hoopt komend jaar opnieuw naar Nederland te komen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.