Belgian Moto Endurance Championship

Endurance is altijd al hoog aangeschreven geweest in België. Warsage (voor de oude rotten), Mettet, Chimay, Zolder, Spa-Francorchamps. Al deze circuits zijn vaak het strijdtoneel geweest van piloten die het uiterste van zichzelf hebben gevergd. Vorig jaar sloegen twee organisatoren de handen in elkaar om deze discipline nieuw leven in te blazen, de Vlamingen van de MET et de Walen van de Bikers’Cup. En het initiatief kende een groot succes want het Endurance4Fun kampioenschap ging zijn eerste jaar in met een gemiddelde van 47 teams aan de start.
 
Dit kampioenschap, dat gesteund werd door de Belgische importeurs en de bandenmerken moet dan ook in 2011 verdergezet worden, al zal het dit jaar de naam Belgian Moto Endurance Championship dragen. Net als de initiële formule, zal het BMEC open staan voor ervaren piloten en liefhebbers. Het reglement is dusdanig opgesteld dat piloten van een hoog niveau niet kunnen samengroepen, zodat de kansen van elk team evenwaardig zijn. Anderzijds zijn er de vele categorieën, waarin elke deelnemer kans krijgt om zichzelf te bewijzen.
 
Dit seizoen staan er zes wedstrijden op de kalender, die zullen doorgaan op vier verschillende circuits (Francorchamps, Zolder, Mettet en Dijon-Prenois in Frankrijk). De manches die gaan van twee tot zes uren. Zo is er voor elk wat wils en komt ook het assistentieteam aan bod, want dat is toch één van de belangrijkste onderdelen in de endurance.
 
De formule slaat aan, dat is wel duidelijk. Het beste bewijs is de interesse waarop het kampioenschap mag rekenen. De informatie stond nog maar net op de site www.BMEC.be of de organisatie werd al overstelpt met inschrijvingen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.