Biaggi blijft bij Aprilia

Superbike-coureur Max Biaggi zal voorlopig nog wel even voor Aprilia blijven rijden. Hoewel het er eerst op leek dat de bazen bij Aprilia niet zo happig waren op het verlengen van Biaggi’s contract, is gisteravond toch bekend geworden dat de motorcoureur voor 2011 en 2012 heeft bijgetekend.

Biaggi begon zijn carrière in de motorsport in 1991 bij Aprilia en werd drie keer achter elkaar kampioen op een 250cc-machine van dit merk. Ook werd hij in diezelfde klasse, een jaar later, nog een keer kampioen op een Honda. Vervolgens reed de Italiaan nog enkele jaren in de 500cc, waarna hij in 2002 de overstap maakte naar de MotoGP. Hoewel hij in die klasse niet verder kwam dan een tweede plaats, lijkt het erop dat hij dit jaar Superbike-kampioen zal worden.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.