Biaggi podium met illegale motor?

Het gerucht ging op Assen dat Aprilia een ander benzine injectiesysteem op de RSV4 van Max Biaggi had gezet, wat wellicht zou betekenen dat hij met een illegale motor twee keer op het podium heeft gestaan. Het injectiesysteem zou de motor iets meer vermogen gegeven hebben.

De grootste Italiaanse website van racenieuws GPone.com besloot contact op te nemen met de manager, Gigi Dall’Igna, van het Aprilia team om de waarheid boven water te krijgen. Hij ontkent de geruchten en zegt dat het injectiesysteem aan het reglement voldoet. Het enige dat anders was dan de motoren van Leon Camier en Noriyuki Haga is dat er een datumstempel op was geplaatst tijdens de productiefase. Dit is verschillend voor alle injectiepompen.
 
De Italiaanse fabrikant is gewaarschuwd om er een originele op te zetten voor de volgende race in Monza. Misschien krijgt dit verhaal later in het seizoen nog een staartje.
 
Bron: Twowheelsblog.com
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?