Biaggi wint ook in Frankrijk

Wereldkampioen Max Biaggi, want dat is hij sinds vorige week, kon het in de eerste Superbike-race van dit weekend niet voor elkaar krijgen om eerste te worden. Maar de Italiaan kon hier natuurlijk geen genoegen mee nemen en schreef tijdens de tweede race wel de eerste plek op zijn naam. Biaggi kreeg voor elkaar om Cal Crutchlow, die de eerste race won, 23 ronden lang achter zich te houden. Hiermee wint de huidige Superbike-kampioen de laatste race van dit seizoen.

Tijdens de eerste race was het dus Cal Crutchlow die als eerste over startfinish kwam. Hij had eerst nog wat moeite met het bijhouden van Max Biaggi, maar de Brit wist de Aprilia-rijder in de achtste ronde in te halen. Vanaf dat moment heeft Crutchlow de eerste positie niet meer afgegeven en won met een voorsprong van bijna vier seconden.

Dit Superbike-seizoen wordt afgesloten met bovenaan de lijst Max Biaggi met 451 punten, gevolgd door Leon Haslam met 376 punten en Carlos Checa die dit seizoen 297 punten wist te bemachtigen. Op de vierde plek wordt Jonathan Rea met 292 punten genoteerd en de vijfde plek is voor Cal Crutchlow, die uiteindelijk op een puntenaantal van 284 wist te komen.  

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.